Aile ve Boşanma Hukuku

Aile ve Boşanma Hukuku

Müvekkillerimizin günlük iş ve işlemlerinde karşılaşabileceği her türlü uyuşmazlığın giderilmesi için aile ile alakalı hukuki konular ile ilgilenen aile hukuku, medeni hukuk kapsamı içinde yer almaktadır. Aile hukukunun ana konuları; nişanlanma, evlenme koşulları, aile konutu, boşanma koşulları, velayet, evlat edinme, nafaka hakkı, iştirak nafakası, yardım nafakası, maddi ve manevi tazminat davaları gibi konuları içermektedir. Çocuk hakları ve kadın hakları her ne kadar başlı başına hukuk terimleri olsa da, aile hukukunu da yakından ilgilendirmektedir.

Kişisel Durumlar
  • Mal paylaşımda evlilik öncesi, çiftler arası anlaşma ve sözleşmeler.
  • Evlilik sonrasında; mal paylaşımı, boşanma işlemleri ve katkı payı alacağı.
  • Anlaşmalı veya çekişmeli boşanma davaları.
  • Tazminat ve nafaka davaları.
Boşanma Davaları

Beyaz yaka suçları ile ilgili olarak; şirket yetkililerince işlenen vergi ve gümrük suçları, kaçakçılık, yolsuzluk, irtikap, belgede sahtecilik, borsa suçları, rüşvet, güveni kötüye kullanma, kara para aklama, kredi kartı Aile hukuku konuları arasında yer alan boşanma davası en fazla merak edilen ve araştırılan konulardan biridir. Bilindiği gibi evlilik işlemleri resmi memur önünde yapılmaktadır. Boşanma işlemleri ise tarafların mahkemelerde yapılan yargılama neticesinde elde edilen kararın ilgili nüfus müdürlüğündeki nüfus kaydına işlenmesiyle sonuçlanır. Boşanma davasının anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davası gibi türleri vardır. Aile mahkemesinde ve özel hukuk davalarında farklı usullere göre yürütülen bir dava türü olan Boşanma davası, Kanun kapsamında sayılı nedenlere dayanabilir.

Sıkça Sorulanlar
Boşanma davası nasıl açılır?

Avukatınızın mahkemeye dilekçe göndermesi ile boşanma davası süreci başlar. Küçük çocuklarınız var ise, ebeveynlik planı da aynı zamanda dilekçe ile birlikte gönderilmektedir.

Çocuklarım adına dava açabilir miyim?

Türk Medeni Kanunu’na göre; 18 yaşından küçük olanlar reşit kabul edilmeyip bu kimseler kendilerini borç altına sokan işlemleri yapamaz. Bu işlemlerin geçerliliği küçük veya kısıtlıların yasal temsilcilerinin izin veya icazetine bağlıdır. Yasal temsilciler ise veliler, vasiler ve belirli işlemin görülmesi için atanan kayyımlardır. Bu bakımdan eğer dava açacak olan kişi küçük veya kısıtlıysa, örneğin çocuksa, velisi onun adına dava açabilir ancak bir avukat marifetiyle dava açılacaksa vekâletnamede temsil olunanın da isminin yer alması gerekmektedir.

Evlilik sözleşmesi nasıl hazırlanır?

Evlilik sözleşmeleri iki tarafın onaylaması ile evlilik öncesi hazırlanan ve noter tarafından hukuki anlamda tescillenen anlaşmalardır. Bizden bu konuda destek alarak sözleşme hazırlatabilirsiniz.

Bize Danış
Hizmet Teklif Formu

    Whatsapp
    TUNÇ & ULUSOY HUKUK
    TUNÇ & ULUSOY HUKUK
    Merhaba Bize Lütfen Mesaj Gönderiniz
    Mesajlarınız Mesai Saatlerinde Cevaplanacaktır.