Müvekkillerimizin günlük iş ve işlemlerinde karşılaşabileceği her türlü uyuşmazlığın giderilmesi için en uygun uyuşmazlık çözüm yolunun kullanılması ve dava takibi, Müvekkillerimizin, özellikle ticaret hukuku, alacak borç ilişkisinden kaynaklı hukuk davaları, tazminat istemleri, rekabet hukukundan kaynaklı uyuşmazlıklar, fikri ve sınai hakların ihlalinden doğan uyuşmazlıklar, istihdam ve iş ilişkisinden kaynaklı uyuşmazlıklar, gayrimenkul ve inşaat sözleşmelerinden kaynaklı uyuşmazlıklar, şirket hissedarları arasındaki uyuşmazlıklar, iflas ve tasfiye süreçleri ve diğer her türlü hukuki ihtilaf halinde mahkemeler ve tahkim kurulları nezdinde temsili.
- Uluslararası Ticaretten doğan ihtilaflar.
- Haksız rekabet.
- Tüketici hukuku kurallarının ihlali.
- Sözleşme yükümlülüklerin ihlali
- Yatırımcılar ve şirketler ve ortaklıklardaki pay sahipleri arasında doğan uyuşmazlıklar.
- Genel Kurul Kararları ve Yönetim Kurulu Kararlarının iptali.
- Azınlık haklarından doğan uyuşmazlıklar.
- Ortakların ticari defter ve kayıtları inceleme hakkının uygulanması.
- Tasfiye, iflas, rehin ve aciz halleriyle ilgili gerekli hukuki desteğin sağlanması yer almaktadır.
Beyaz yaka suçları ile ilgili olarak; şirket yetkililerince işlenen vergi ve gümrük suçları, kaçakçılık, yolsuzluk, irtikap, belgede sahtecilik, borsa suçları, rüşvet, güveni kötüye kullanma, kara para aklama, kredi kartı suçları, bilişim suçları, banka suçları, sigortacılık suçları, sahte iflas suçu, sahtecilik suçu, iftira, ticari ve mesleki ihmal ve diğer finansal suçlar açısından, şirketleri ve kurumları hem mağdur hem şikayet eden tarafında temsil ediyoruz.
TTK’nın 4/1.maddesine göre, konusu bir miktar paranın ödenmesi olan alacak ve tazminat talepleri hakkında dava açılmadan önce arabuluculuğa başvurulması gerekmektedir. Aynı Kanun’un 4.maddesi değerlendirildiğinde, ticari davaları mutlak ticari dava ve nispi ticari dava olmak üzere ikiye ayırmak mümkündür. Düzenlemeye göre, her iki tarafın ticari işletmesi ile ilgili hususlardan doğan hukuk davaları nispi ticari davadır. Ayrıca, bir ticari işletmeyi ilgilendiren havale, vedia ve fikir ve sanat eserlerine ilişkin haklardan doğan hukuk davaları da nispi ticari davadır. Tarafların tacir olup olmadığına bakılmaksızın, TTK, TBK’de, TMK’de düzenlenen ve TTK’nin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında sayılan uyuşmazlıklar ile diğer bazı özel kanunlarda ve mevzuatta düzenlenen hususlardan doğan hukuk davaları mutlak ticari davadır.
Mutlak ticari davalar, TTK’nin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ilâ (f) bentlerinde ve bazı özel kanunlarda düzenlenmiştir. Mutlak ticari davada, tarafların tacir sıfatı ve uyuşmazlık konusunun ticari işletmeye ilişkin olması aranmaz.
7155 sayılı Abonelik Sözleşmelerinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanunun 20 inci maddesi ile 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’na eklenen 5/A maddesi uyarınca 01.01.2019 tarihi itibarıyla Kanunun 4 üncü maddesi2nde ve diğer kanunlarda belirtilen ticari davalardan, konusu bir miktar paranın ödenmesi olan alacak ve tazminat talepleri hakkında dava açılmadan önce arabuluculuğa başvurulmuş olması dava şartı olarak kabul edilmiştir.